Repo uit Myanmar in FD

Vanuit Myanmar maakten Claire van der Meer en ik verschillende verhalen. Voor het Financieele Dagblad schreven we een reportage over een Chinese diepzeehaven voor olie en gas in een van de armste regio’s van Myanmar.

Titel Myanmar is China’s oliesluiproute — maar betaalt ook een prijs
Publicatie
zaterdag 10 januari 2015
Katern Outlook
Lezen hier

Myanmar – voorheen Birma – is een land dat 50 jaar afgesloten is geweest van de buitenwereld vanwege een militaire dictatuur en internationale economische sancties. Inmiddels is een voorzichtige transitie in gang gezet richting democratie. De grenzen zijn open, toerisme en handel beginnen op te leven. Maar er wordt ook misbruik gemaakt van de zwakke positie van Myanmar, een rijk land qua grondstoffen, maar arm als het gaat om kennis en vaardigheden. Bovendien is het volk al decennia verdeeld door een burgeroorlog.

Financieele Dagblad
Aankondiging op de voorpagina

 

Ik vind hier iets van

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s