‘De Zorgdetectives’ in première in Eye

Na twee jaar researchen, scripten, draaien en editen ging De Zorgdetectives op 5 oktober in première in EYE Amsterdam tijdens het Fraude Film Festival. Het was doodeng en geweldig.

Mijn doel is de film nu aan een groter publiek te laten zien. Op tv, festivals, het internet. Als dat lukt, zal ik het hier delen.

Actuele informatie vind je op de website van de film.

Fraude Filmfestival 2017

Nikki6

Stills uit de filmDe Zorgdetectives (1)

De Zorgdetectives (2)

Portret 1 duo

De Zorgdetectives (6)

De Zorgdetectives (9)

 

De Zorgdetectives
Hoe bewijs je opzettelijk sjoemelen in de zorg? Dat is ontzettend complex. Een fout kan ook zijn ontstaan door onkunde of nalatigheid. Een vermoeden is niet genoeg; voor fraude moeten opzet en financieel gewin bewezen worden. Hoe toon je dat aan? Hoe zoek je in een grijs gebied naar zwart of wit?

De Zorgdetectives laat zien hoe het onderzoeksteam van zorgverzekeraar DSW optreedt tegen fraude in de thuiszorg. Kwaadwillende zorgverleners frauderen jaarlijks voor miljoenen euro’s en dat bedrag groeit. Ze schrijven hoge facturen uit voor zorg maar leveren niet alle zorg die ze opschrijven. Ze zetten handtekeningen namens hun cliënten en doen zich voor als familielid wanneer de verzekeraar belt. Cliënten weten meestal van niks.

In de film krijgt het onderzoeksteam een anonieme tip. De tipgever beschuldigt een zorgbureau van fraude. Het team gaat op onderzoek uit. Wat klopt er van de brief? Wat zeggen nietsvermoedende cliënten ervan? Kloppen de declaraties? En wat heeft de verdachte zelf te melden, als ze met de feiten wordt geconfronteerd?

De Zorgdetectives legt een maatschappelijk probleem bloot. Nederland geeft jaarlijks 10 miljard uit aan thuiszorg. Voor fraudeurs is de thuiszorg een goudmijn. Ondertussen is fraudeonderzoek tijdrovend en duur. Fraudeurs worden zelden vervolgd en het geld komt nog minder vaak terug. De zorgdetectives dragen, toegewijd en onverstoorbaar, water naar zee.

Regie Nikki van der Westen
Regiecoach Marlou van den Berghe
Camera Jan Pieter Tuinstra
Geluid Jillis Schriel
Montage Rinze Schuurman
Producent MOONDOCS, Carolijn Borgdorff, Anneke Uitendaal

 

 

 

Ik vind hier iets van

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s